Alkalmazásajánló: Eyes-Free Reader

Utoljára február elején adtam életjelet, mondván, készülnek az új leírások, nem szenderültünk téli álomba, vagy mégis?
… Ezt fedje jótékony homály, most újult erővel tér vissza az oldal, nem áprilisi tréfa!
Ezúttal egy rendkívül egyszerű, de annál nagyszerűbb alkalmazást hoztam, szóval vágjunk is bele!

Bevezető

Bizonyára ti is szoktatok különböző hírportálokat, blogokat olvasni telefonról, és bár a Tb -Chrome párossal elég jól lehet böngészni, itt egy kényelmesebb, gyorsabb mód a tartalmak fogyasztására, az Eyes-Free Reader.
Miért kényelmesebb? Mert nincs más dolgunk, mint megosztani az adott cikket az alkalmazással, ami egyből elkezdi felolvasni, nem kell keresgélnünk az oldalon, sőt, akár le is menthetjük az épp olvasottat offline fogyasztásra.
Jól hangzik, nem? Akkor irány az áruház!

Telepítés, használat

Töltsük le
innen
Ha feltelepítettük, máris készen áll a használatra, csak nyissunk meg egy cikket az általunk preferált böngészővel, majd a megosztás lehetőséget választva (Chrome-ban ez a menüt megnyitva található) keressük meg az Eyes-Free Readert.
Ekkor el is kezdődik a felolvasás, amit a play/pause gombbal szüneteltetni/folytatni tudunk.
Az alkalmazás kezelőfelülete rendkívül egyszerű, szerintem nem igényel különösebb magyarázatot, tudunk ugrálni előre-hátra, megváltoztatni a szövegfelolvasót, illetve annak nyelvét (erre lehet szükség lesz, nekem az első indításnál angolul olvasott fel), stb.

Záró gondolatok

Fontos megjegyezni, hogy az Eyes-Free Reader nem funkcionál teljes értékű böngészőként, csak a cikkek olvasására lett kitalálva.
Főként a hosszabb irományokhoz ajánlom, mivel lezárt képernyővel is tudunk olvasni, így pl. egy interjúnál nincs meg annak a veszélye, hogy véletlen hozzáérünk a képernyőhöz, és elugrik a fókusz az oldal másik pontjára.
Végül, de nem utolsó sorban fontos azt is megjegyeznem, hogy az alkalmazás kb. két nappal ezelőtt jelent meg, így tapasztalhatóak hibák, nem várt fagyások, amiket a fejlesztő remélhetőleg mihamarabb orvosolni fog.

A bejegyzés kategóriája: Alkalmazásbemutatók, leírások, Kezdőknek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.