A vágólap használata 2. rész: Alt +c

Biztosan voltatok már olyan helyzetben, amikor jól jött volna, ha könnyedén át tudjátok másolni a számítógép vágólapján lévő szöveget telefonotokra, én elég sokszor keveredek ilyen szituációba.

Ebben nyújt segítséget az Alt +C, ami lényegében egy számítógép és telefon közti vágólap, amire csak is kizárólag szövegeket másolhatunk oda-vissza.

Telepítés, beüzemelés

Először is telepítsük fel a Windowsos programot, amivel kapcsolódni fogunk a telefonhoz.
közvetlen link a telepítőhöz
A telepítési folyamat a szokásos, ha készen vagyunk, töltsük le a telefonos programot,
innen.
Ha ez is sikeresen megtörtént, ideje elindítanunk a gépen és telefonon egyaránt.
Nézzük először a gépes felületet: tabbal tudunk navigálni a programban, így ha lenyomjuk, megtaláljuk az első szerkesztőmezőt, aminek a neve give your device a name, itt tudjuk megadni telefonunk nevét, ezt fogjuk hallani, amikor átmásolunk egy adott szöveget eszközünkre.
A következő szerkesztőmezőre továbblépve észrevehetjük, hogy az általunk használt képernyőolvasó nem mondja be a nevét, ide kell beírni a kódot, amit a telefonra feltelepített program generál, ezt úgy találhatjuk meg, ha a szokásos módon elnavigálunk addig, míg el nem hangzik, hogy your sinc code, ha ezután egyet jobbra pöccintünk, hallani fogjuk azt a számsorozatot, amit be kell írnunk a korábban említett szerkesztőmezőbe.
Ha mindent jól csinálunk, a program átdob a register your pc gombra, ezután nincs is más dolgunk, mint ezt aktiválni, és ha minden rendben, a talkback értesít is minket a sikeres kapcsolódásról.
Ezután ha azt szeretnénk, hogy a gép vágólapján lévő szöveget átküldjük telefonunkra, nincs más dolgunk, mint lenyomni az alt+c billentyűkombinációt, ha pedig be szeretnénk illeszteni a telefon vágólapján lévő szöveget a gépre, az alt +v billentyűkombinációval tehetjük meg.

További beállítások

Eszközeink sikeres összekapcsolása után ideje jobban szemügyre vennünk az alkalmazást, így ha körülnézünk, megtaláljuk a beállításokat (settings), valamint az eddig átmásolt szövegeket.
A beállításokba lépve meg tudjuk adni, hogy a program egyszerre hány átmásolt szöveget tartson meg (number of copied items to keep), ezek mellett kérhetünk egy extra kódot, amivel egy újabb eszközt kapcsolhatunk telefonunkhoz (get extra code).
Végül, de nem utolsó sorban, az auto launch menüpontot aktiválva arra is lehetőségünk van, hogy testreszabjuk a különböző szövegtípusok kezelését, ugyanis a program felismeri ha egy telefonszámot, webcímet, esetleg e-mail címet másolunk a vágólapra, így hozzá tudjuk rendelni mindegyikhez a megfelelő műveletet, pl. telefonszám átmásolása esetén a tárcsázó automatikus elindítását.
Fontos megjegyezni, hogy az alapértelmezett beállítás az összes szövegtípusra egy adott műveletet alkalmaz, így először vegyük ki a pipát az one action for all types jelölőnégyzetből.

Összegzés

Újabb alkalmazás ami nagyon sok féleképpen tudja segíteni a telefonon való gördülékeny munkát, a lehetőségek szinte végtelenek, így a cikkben említett telefonszámos példán át a hosszú, bonyolult kódok, jelszavak beviteléig bármire használható.

A bejegyzés kategóriája: Alkalmazásbemutatók, leírások
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

A vágólap használata 2. rész: Alt +c bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. adns szerint:

  Üdv!
  Grat a cikkhez.
  Win-en aki Ie-t használ ez a program erősen belenyúl a konfortba, ugyan is imádott ALT+V kombónk az Ie kedvenceit is hivatott előhozni. NA most ha ez a kedves program lefoglalja, akkor nyomkodhatjuk ítélet napig, vagy ALT+C crashig:D.
  Szóval aki az Ie-ben a kedvenceket ALT+V-vel hívja elő, az alábbi módon lehet megváltoztatni a beillesztés parancsát ALT+C barátunkban:
  Zárjuk be a progit (TELJESEN!!! ne csak tálcára rakjuk).
  Navigáljunk ide Win7 vagy fenntebbi opr esetén
  C:\Users\felhasznalonevunk\AppData\Local\Can_O’_Baked_Beans_Creati
  (mj: Vista, XP-nél passzolom hogy kell)
  Majd az itt lévő egyetlen mappát nyissuk meg, utána a bennelévőt is, majd az user.config nevű file-t jegyzettömmbel
  keressük ki ezt a sort:
  value>V
  majd azt a V-t a kisebb és nagyobb jel között tegyük át X-re, vagy aminél tudjuk hogy nem ütközik mással… A cserélt betű a biztonság kedvéért nagybetű legyen (SHIFT-et hozzányomva).
  Eztán mentsük el, indítsuk el a progit, és az ALT+X lesz már a beillesztés parancsa.
  Érdekes azért, hogy ha a telefonra másolás parancsát át lehet állítani a beállításokban, akkor ezt miért nem, de ilyen apróságon ne akadjunk fennt, mert így legalább egy kis XML szerkesztést is tanult aki ezt végigcsinálta és most dörzsöli a tenyerét hogy hahh neki ez is megy:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.