A vágólap használata 1. rész: Universal Copy

A technika fejlődésének köszönhetően manapság egyre többen használják telefonjaikat, táblagépeiket, a számítógép pedig egyre inkább háttérbe szorul.
Ez sajnos ránk, Androidot használó látássérültekre még nem teljesen igaz, mivel vannak olyan alapműveletek, melyeket egy látó egyszerűen el tud végezni, mi pedig nehezebben, vagy egyáltalán nem.
Eddig ilyen volt a vágólap használata is, ebben a cikkben bemutatok egy alkalmazást, mellyel ez sokkal könnyebbé válik.

Universal copy: másolás egyszerűen

Egyes Eyes Free listatagok visszajelzéseinek, és végül, de nem utolsó sorban a fejlesztőnek köszönhetően a vágólapra való másolás rendkívül egyszerűen kivitelezhetővé vált ennek az alkalmazásnak a használatával.
Röviden összefoglalva a lényeg: telepítés és sikeres beállítás után az értesítési sávról aktiválhatjuk az Universal Copy módot, melynek lényege, hogy a képernyőn lévő szövegek jelölőnégyzetekké válnak, így dupla koppintással egyszerűen kijelölhetjük a kívánt tartalmat, ha pedig befejeztük, nincs más dolgunk, mint a képernyő jobb felső sarkában lévő copy (másolás) gombot aktiválni.

Telepítés, beüzemelés

Az alkalmazást a megszokott módon a Google Play áruházból tudjuk letölteni,
innen,
vagy az universal copy kulcsszóra rákeresve.
A sikeres telepítés után nincs más dolgunk, mint a kisegítő lehetőségekben engedélyezni az Universal Copy-t, és készen is vagyunk, ezek után az értesítési sávról bármikor igénybe vehetjük a szolgáltatást.
Megjegyzés: Amennyiben be van kapcsolva a Talk Back képernyősötétítő funkciója, először függesszük fel, majd utána kapcsoljuk be a kisegítő lehetőségekben az Universal Copy-t, ellenkező esetben nem fog sikerülni az engedélyezés.

Összegzés, egyéb megjegyzés

Mint láthatjuk, jelentősen leegyszerűsödött a vágólap használata, így könnyedén tudunk másolni szövegeket, ami bizonyos esetekben rendkívül segítségünkre tud lenni, pl. ha kapunk sms-ben/e-mail-ben egy nehezen megjegyezhető kódot, amit használni szeretnénk valahol, sőt, ennél több dologra is képesek leszünk, de ez derüljön ki a cikksorozat következő részéből, viszont a jó dolgok mellett fontos megjegyeznem azt is, hogy az alkalmazással csak másolni tudunk, beilleszteni már nem, így ezt máshogy kell megoldanunk, pl. ha az általunk használt billentyűzeten van beillesztés gomb.
Öröm az ürömben, hogy az oldalon hamarosan bemutatásra kerülő, sőt, hamarosan magyarul is tudó Blind Accessibility Keyboard megoldást nyújt erre a problémára.

A bejegyzés kategóriája: Alkalmazásbemutatók, leírások
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.